maandag 29 november 2010

Sneeuw



Nu staat hij dus met zijn voetjes in de sneeuw. Hij is trouwens niet zelf gemaakt hoor, gewoon gekocht. Jammer genoeg is de foto niet zo scherp door het raam.
Eigenlijk komt de sneeuw op een verkeerd tijdstip, ik zo vanavond met mijn schoondochter een workshop doen in Oud Beijerland. Maar door de sneeuw heb ik afgebeld. De weg er naar toe is niet zo fijn en zeker niet met sneeuw. Nou kunnen we gelukkig volgende week nog aanschuiven in Rotterdam. Daar geeft ze ook workshops, dus doen we dat wel en gaan we alsnog volgende week een mooie winter krans maken.
Ik wens iedereen een fijne week, dik aangekleed want het word erg koud.

zondag 28 november 2010

Sneeuwpop.



Onze sneeuwpop wacht nog op de eerste sneeuwvlok.

Fijne blogweek iedereen.

dinsdag 23 november 2010

Verjaardag



Het is vandaag precies 23 jaar geleden dat onze jongste Lars werd geboren. Vandaag viert hij het met vrienden en vriendinnen in zijn studentenhuis in Utrecht en zaterdag thuis met de familie.
De dag dat Lars werd geboren stormde en regende het, het weer lijkt vandaag een beetje hetzelfde alleen de storm ontbreekt.
De foto is uit zijn baby fotoboek, we staan hier samen op. Hij is hier 10 dagen oud.
Maar kleine kinderen worden groot en vandaag viert hij dus zijn 23 ste verjaardag. Wat gaat de tijd toch snel bedenk ik mij, wanneer ik naar deze foto kijk. Maar wat zijn we trots op hem, net als op zijn oudere broer trouwens.
Maar ik denk dat hij het nu wel weer genoeg vind, wanneer hij dit berichtje leest. Toch wens ik hem nog heel veel gelukkige en gezonde jaren.
Natuurlijk heb ik hem dat vanmorgen ook al persoonlijk gezegd, maar hier dan nog maar een keer.

Fijne avond iedereen.

vrijdag 19 november 2010

De Amaryllis Bol



Ik heb twee Amaryllis bollen gekocht en hier een soort herfst stukje mee gemaakt. Ik heb het geloof ik ergens gezien, weet het niet zeker en ook niet waar. Ik heb ze met krammen in het mos vast gezet op een houten theeblad. Dit heb ik al eerder met blauwe druifjes en krokussen gedaan en dat gaat altijd prima. Natuurlijk eerst plastic in het theeblad gedaan.



En kijk ze groeien al.



En nu verschijnen er zelfs al bloemknoppen. Ondanks dat ze schuin leggen gaan de bloemen toch de lucht in.
Zodra ze in bloei staan zal ik nog een foto maken. Ik ben zelf erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Fijn weekend allemaal.

woensdag 17 november 2010

Tilda Rendier



Deze mag ik alvast laten zien, want deze is voor mijzelf. Ik vind de Tilda spulletjes erg leuk en van deze stofjes word ik vrolijk. Hij komt natuurlijk nog in een krans, maar dat doen we pas na de Sinterklaas. De rest wat ik gemaakt heb blijft nog even geheim, want er word meegekeken. En ik vind het niet leuk wanneer ze hun kadootjes voor de Sint en de Kerst Swap al op mijn blog hebben gezien.

Maar jullie zien, ik laat wel niet veel zien op het moment maar ben wel druk bezig.

Fijne avond en nogmaals bedankt voor alle leuke reacties.

dinsdag 16 november 2010

De Tuin winterklaar

Het was vandaag een schitterende zonnige dag hier, niet overal in het land maar hier wel. We hadden vandaag samen een dag vrij, dus samen in de tuin bezig geweest.



Het is kaal in de tuin. De Planten die niet tegen de vorst kunnen staan veilig in de schuur. Alles is aangeveegd en wat een bladeren zeg de container is totaal gevuld. Oude planten zijn ook in de container verdwenen en het vogel huisje hangt weer. Erg kaal allemaal weer, dus het weekend maar wat plantjes halen om het een beetje op te vrolijken.



De lampjes heb ik voor onze Mexicaanse kachel ook weer opgezocht en tussen de blokken gedaan. Dat staat s'avonds weer gezellig. Zomers gaat er echt vuur in op koude avonden, s'winters mooie lichtjes.



Zondag hadden we een slecht weer slachtoffer in de tuin. Zo zonde, een mooie merel is tijdens de storm en regen tegen het raam van ons dakkapel gevlogen.'S morgens vonden we hem dood op het terras. Lars en ik hebben hem samen onder de struiken achter in de tuin begraven.

Op dit moment is het donker en erg mistig buiten, vannacht krijgen we weer nachtvorst. Langzaam glijden we de winter in.

zaterdag 13 november 2010

De Sint en Kruidkoek



Vanmiddag gezellig voor de televisie naar de intocht van Sinterklaas gekeken. Samen met man en de jongste zoon van bijna 23. Hij woont in Utrecht op kamers waar hij studeert, maar de weekeinde is hij thuis. We zijn alle drie volwassen, maar kijken traditie getrouw naar de intocht. Met pepernoten en Sint schuim erbij.
Later in de middag heb ik nog een heerlijke speculaas kruiden koek gebakken. Zo vieren we ook vanavond dat de Sint weer in het land is.
Iedereen een gezellige zaterdag avond gewenst.

donderdag 11 november 2010

Sint Maarten



Sint Maarten. Ik ben er mee opgegroeid. In het dorp net boven Amsterdam waar ik ben geboren wordt het nog steeds gevierd. En net zo als vroeger stormt en regent het.
Ik ging meestal met mijn vader lopen, hij had reserve lampions bij hem want ze vlogen menig maal in de brand. Toen zaten er nog echte kaarsjes in.
Onze kinderen liepen bij Opa en Oma,we reden er speciaal op 11 november 100 kilometer voor naar mijn geboorte dorp. Zo werd de traditie voort gezet. Nu zijn onze jongens te groot en Oma is overleden en Opa woont inmiddels in een bejaardenhuis.
Hier in het westen vieren ze het niet, dus zit ik nu met toch wel met een beetje heimwee naar toen bij de kachel. Hier geen zingende kinderen aan de deur. Maar wel mooie herinneringen.



Ik wens iedereen een fijne avond

dinsdag 9 november 2010

Een "vrije dag"



Ik werk 32 uur per week en de dinsdag is mijn vaste thuis dag. Zo noem ik hem maar want dan word er gesopt. Het huis word gedaan en vandaag was de beneden verdieping aan de beurt.



Ook krijgen de plantjes water en tot mijn verbazing zie ik een bloemknopje. Voor de tuin heb ik groene vingers, maar mijn planten binnen zijn niet veel bijzonders. Maar deze wil zowaar gaan bloeien.



Moppie vind al dat gewerk maar niets zij wil rust.



En dan is het tijd voor een lekker bakje koffie met een heerlijk blad erbij.



Vergeet het blad lezen maar, want Moppie denkt de vrouw zit eindelijk, dus met een grote plof springt ze op schoot en nu wil ze alleen maar gekroeld worden. Dus het blad blijft vandaag dicht.



Na de koffie pak ik de stofzuiger en nu wordt het Moppie toch echt teveel en vlucht ze snel naar boven op zoek naar rust.



Ik haal ook nog even wat boodschappen op de fiets, jongens wat was het fris vandaag. Dat zijn we niet meer gewend. Daarna nog even een strijk weg werken en het zit er weer op voor vandaag.



Ik heb nog even tijd voor ik aan het eten ga beginnen, dus zet ik nog even de naaimachine op tafel. En wat ik ga maken dat blijft nog even geheim. Het heeft te maken met de Sint en de Kerst swap. Het resultaat zien jullie later.

Zo is mijn "vrije dag"weer om, morgen weer werken.

maandag 8 november 2010

Op kantoor



Zelfs op kantoor fröbelen wij. Ik deel samen met 4 andere collega's een klein kantoortje.
Alles grijpen wij aan om ons kantoor wat gezelliger te maken, we brengen er tenslotte heel wat tijd samen door. We werken allemaal gemiddeld 32 uur.
Met de Kerst een boom, met Halloween Heksen en Spookjes en nu met Sinterklaas een schouw.
Samen hebben we tussen alles door een kachel gemaakt met houtblokken en echte lichtjes.
Zelfs de kadootjes liggen er al, ze zijn wel nep maar niet verder vertellen hoor.

Zo kunnen we de druk van planner zijn in de thuiszorg aan, want samen moet je het tenslotte doen. En wanneer je het samen gezellig en naar je zin hebt gaat het een stuk makkelijker.

Fijne week allemaal.

dinsdag 2 november 2010

Mijn eerste Jurkje



Mijn eerste jurkje hangt in een lijst in de woonkamer. Mijn moeder vertelde mij dat het ook mijn enige jurkje was. Ze kreeg het bij mijn geboorte van een vriendin. Ze heeft het altijd bewaart. Toen ik het van haar kreeg heeft het nog lang bij mij in de kast gelegen, totdat ik het idee kreeg om het aan de wand te hangen.



Hier een detail van het kraagje en het borduurwerkje, Allen de lintje die door de mouwtjes zitten zijn wat versleten
.



Onder in de lijst zit een foto, hier draag ik het jurkje en ben ik 6 weken oud. Mijn moeder tilt mij in de hoogte. Deze foto is door een fotograaf genomen die aan de deur kwam. Mijn ouders hadden zelf geen foto toestel, dus is dit ook één van de weinige foto's die ik heb van mijzelf als baby. Wat anders is het toch in deze tijd. We maken nu aan de lopende band foto's.

Ik vind het een leuk geheel zo en het blijft ook erg mooi want het hangt er al een poosje.

Bedankt voor alle leuke reacties iedere keer, vind het erg leuk om ze te lezen.