zondag 27 januari 2013

Hij is af.

De lappen deken is af. Ik heb hem helemaal op de machine gemaakt. De stof van de deken zijn allemaal lappen van oude dekbedhoezen. Mijn schoonvader en moeder kregen andere dekbedden en toen bleven de oude in de kast liggen. Maar mijn schoonmoeder weet dat ik altijd lappen stof kan gebruiken en gaf ze aan mij. Nu noemt onze jongste zoon het de herinneringsdeken. Voor hem die wel eens bij opa en oma logeerde zijn ze allemaal bekend. Sommige van de camping en andere van bij opa en oma thuis. Ik heb allemaal blokken gemaakt en deze weer aan elkaar gezet. Hij is ongeveer 1.90 bij 1.10 meter.
De blokken heb ik doorgestikt.
De achterkant heb ik uit 1 lap gemaakt.
Ik vind hem best goed gelukt, alleen over de hoeken van de rand ben ik niet helemaal tevreden. Volgende keer beter. Ik heb de smaak te pakken, dus er komen er meer. Met andere blokken en veel kijken op alle ander blogs naar andere modellen. Zo leer ik nog iedere dag door veel naar andere te kijken. Morgen kan ik nu hopelijk weer met de scooter naar mijn werk. Ben door de vele sneeuw al 2 weken met de bus gegaan. Hou niet van die gladheid allemaal. Nu de dooi ingevallen is hoop ik dat morgen alles weer begaanbaar is. Fijne week allemaal.

zondag 20 januari 2013

Een sneeuw dag

Wat een sneeuw vandaag, eigenlijk gaan we meestal op de zondagmorgen naar mijn vader. Maar nu waren de weersvooruitzichten zo slecht dat wij gisteren al hadden besloten om deze zondag niet te gaan. We moeten tenslotte 100 km heen en 100 km terug rijden. Bleek vandaag een prima beslissing want het heeft hier vanaf 11.00 uur ongeveer de hele dag gesneeuwd. Wat een laag sneeuw ligt er nu. Dus nadat ik vanmorgen de strijk nog even had gedaan ben ik vanmiddag achter de naaimachine gekropen.
Onverwachts had ik een bijna hele dag om mijn lappendeken door te stikken. En dat is inderdaad helemaal gelukt. Nu nog de randen.
Ook mijn man is aan de hobby gegaan. Hij maakt modelboten. Dus zo zag het er vanmiddag bij ons uit. Ik achter de naaimachine en mijn man ook druk bezig met zijn hobby en dat terwijl het buiten maar bleef sneeuwen. Nu is het inmiddels opgehouden met sneeuwen, af en toe vallen er nog wat kleine buitjes. En nu maar hopen dat morgen ochtend de bussen gewoon weer rijden. Fijne week allemaal en doe voorzichtig.

dinsdag 15 januari 2013

Sneeuw

Wat een sneeuw vandaag, gisterenavond brgon het al zachtjes te sneeuwen. Vanmorgen dat we op kwamen lag er al een flink pak. Gelukkig hoefde ik niet te werken dus hoefde er ook niet doorheen. Mijn man kwam wel iets later op het werk maar het is allemaal goed gegaan. De tuin zag er zo mooi uit.
Ook toen het donker werd was het gewoon een beetje sprookjesachtig.
Vanmorgen om 11 uur lag er al een dikte van 7 cm. Door de dag heen is er nog een klein laagje bijgekomen. Ook toen ik vanavond de gordijnen dicht schoof om toch een beetje de warmte binnen te houden sneeuwde het nog licht.
Morgen belooft het een mooie winterdag te worden. Dan moet ik wel weer werken, ik laat de scooter staan en pak de bus. Maar een ieder die vrij heeft geniet lekker van een mooie zonnige winter dag.

zondag 6 januari 2013

Een nieuw jaar

Een nieuw jaar met veel plannen en ook nog veel onzekerheden. Maar dat is het leven, het zal uit mooie lieve dingen bestaan maar er zullen waarschijnlijk ook weer minder leuke dingen gebeuren. Het leven laat zich niet plannen en dat zal ook dit jaar weer zo zijn. Goede voornemens heb ik niet echt daar geloof ik niet in. Maar toch ben ik positief zo zit ik in elkaar van mijn moeder geleerd. Zij vertelde altijd: "Van te voren je druk maken om dingen heeft geen zin wanneer het moment daar is zal daar nog genoeg tijd voor zijn". En zo ben ik zelf ook dus we zullen wel zien wat dit jaar brengt. Voorlopig ben ik bezig met allerlei dingen tegelijk dus is het tijd voor het afmaken van verschillende dingen. Daar ben ik dus ook mee begonnen. Mijn sokken zijn af, mijn eerste zelf gebreide paar sokken en ik vond het nog leuk om te doen ook.
Nu ben ik bezig met polsmoffen voor mijn jongste zoon. Met volledige handschoenen kun je namelijk buiten in de kou je telefoon niet bedienen dus daarvoor zijn vraag of ik ze voor hem kan breien. Ook nog nooit gedaan, dus eerst een patroon gezocht en gewoon begonnen.En ik moet zeggen het lukt aardig ze zijn niet prefect maar de eerste is al af. Moet ook want als ik de weerman goed begrijp wordt het volgende week koud en dan zijn ze precies op tijd af.
Hier alvast een foto van de eerste. Nu ga ik weer breien want de tweede moet er nu natuurlijk ook nog komen. Fijne week allemaal.