maandag 25 februari 2013

Een probeersel

Ik kwam dit patroontje van een viooltje tegen. Dan denk ik dat ga ik maar eens uitproberen. Ik had niet de juiste kleurtjes maar ik vind hem toch wel leuk geworden. Ik ga hem vast wel gebruiken, waarop weet ik nog niet maar dat komt nog wel. Hij is makkelijk te maken en hier vond ik het patroontje. Van katoen wordt hij nog leuker denk ik. Fijne week allemaal.

woensdag 20 februari 2013

Vreselijk verwend

Ik ben echt vreselijk verwend door Joke . Ik ben zo blij en dat alleen maar omdat ik wat Hartjes en Bloemetjes voor haar heb gehaakt. Iets wat ik heel graag doe en dan nog voor iemand die ik daar blij mee kan maken. Dat is toch leuk en dan wordt ik daar ook nog zo ruim voor beloond wat absoluut niet nodig was, maar wel erg lief. Dan wil ik ook nog even schaamteloos reclame maken voor het blog van mijn zoon, je kunt hem hier vinden. Hij kan nog best wat volgers gebruiken. Ik ga genieten van mijn kleine presentjes, het is gewoon teveel.

maandag 18 februari 2013

Kringloop vondsten

Weet je het nog? Het schoenpoets mandje thuis. Ik wel, mijn moeder had er één. Hij stond bij ons thuis in de trapkast. Laat ik nou laatst precies zo'n mandje zien staan in de kringloop. De borsteltjes en schoensmeer zat er nog in. Vroeger werden de schoenen iedere week gepoetst, het was een vast ritueel. Soms wanneer we op zondag in het net moesten werd er nog een extra borsteltje over de schoenen heen gehaald. Ik kon het mandje niet laten staan zoveel nostalgie. De leder vet die erin zit is zelfs al gebruikt. De wandel/berg schoenen van mijn man zitten weer goed in het vet. Ook heb ik nog een oud lijstje gevonden, deze verzamel ik. In de slaapkamer staan ze met wat oude foto's erin op een speciaal tafeltje. Het lijstje staat er al, nog wel even een oude foto opzoeken. Ik ben gek op deze lijstjes maar op de brocante markten vragen ze er best nog heel veel voor. Deze heeft zelfs nog een bol glas erin zitten en dat voor 3 euro. Een koopje toch. Morgen maar even een mooie foto opzoeken voor erin.

zaterdag 16 februari 2013

Bloemetjes haken

Ik ben met wat restje katoen begonnen met bloemetjes haken. Het patroontje heb ik hier vandaan. Ze heeft het patroontje op haar blog staan. Je haakt ze erg snel. Mijn rode restjes waren op dus maar aan elkaar zetten dan. Maar wat ga ik er dan van maken, een kussentje dus. De achterkant ga ik van stof maken. Het schulp randje heb ik er aan gemaakt om nog wat kleur aan de zijkant te hebben. Het kussentje doet mij een beetje aan de hippietijd denken. Je kunt de bloemetjes ook natuurlijk van allerlei andere kleurtjes maken. Kijk maar een op het blog van Miriam. Het is trouwens een heel leuk blog. Door op de bovenstaande link te gaan staan kom je er vanzelf. Ik ga nog wat bloemetjes van andere restjes maken. Leuk om kleine restjes op te maken. Fijn weekend nog.

zondag 10 februari 2013

Houthakkers muts

We hebben een heerlijk weekje vakantie gehad in Rhenen, even helemaal niets dat moet. Gewoon lekker af en toe een boswandeling en gezellig samen zijn. Het zijn heerlijke huisjes in een klein park met geen zwembad of andere dingen, alleen heerlijke rust midden in de bossen. Ik heb hier ook heerlijk de tijd gehad om lekker te breien. In de Landleven van Januari stond een leuk patroon van een Houthakkers muts. Helemaal wat voor mijn man. Kwam net wat wol tekort dus gisteren thuis even afgemaakt.Dit is hem geworden.
Nu op naar het volgende project. Ik heb van de zomer in de vakantie in Duitsland wat stroken met lappen gekocht ongeveer 1 vierkante meter. Wist de hele tijd niet wat ik ermee zou doen. Maar nu heb ik leuke patronen van Placemats gezien op internet. Dus dat gaat het worden. Vanmiddag misschien al een beginnetje maken.
Ook heb ik nog een heel leuk haak patroontje gezien van een soort bloemen,kleurtjes haakgaren heb ik nog genoeg. Dus dat is ook nog een dingetje tussendoor. Dus vervelen zal ik mij niet. Morgen ook weer aan het werk, hoop dat de weg dan een beetje schoon is zodat ik met de Scooter kan. Dus nog even genieten met een kopje thee van de laatste vrije uurtjes. Fijne week allemaal.

woensdag 6 februari 2013

Weekje vakantie

We zijn een weekje op vakantie en dan wordt je wakker en dan zie je dit. Zo mooi.

zondag 3 februari 2013

Fleur je Swapmaatje op

Ook deze keer meegedaan met de Nederlandse Swappers. Dit keer met het thema "Fleur je swapmaatje op"
Het was de bedoeling om voor je swapmaatje 2 zakjes bloemenzaad op te fleuren en er 5 planten naambordjes bij te maken. Hier onder wat ik voor mijn swapmaatje Sanne had gemaakt. Ik laat ze hier allebei zien omdat Sanne geen blog heeft. Sanne maakt muziek en houd van bladmuziek daarom mijn thema hierbij.
Deze kreeg ik van Sanne, schitterend vind ik ze en helemaal in mijn lievelingskleur.
Ik vond het weer heel leuk om mee te doen. De zaadjes plant ik in het voorjaar in de tuin en zodra ze bloeien in de zomer zal ik ze zeker nog een keer noemen wanneer ik foto's van de tuin laat zien. Iedereen een fijne week, bij ons zal dat best lukken want we hebben een weekje vakantie. Wij gaan genieten.