dinsdag 28 september 2010

Schilderen en de kringloop.

Vandaag een werk en winkel dagje. Ben begonnen vanmorgen met de eetkamerstoelen wit te maken. We hebben ze ooit gekocht voor 15 gulden, het zijn eikenhoutenstoelen. Ze hebben inmiddels alle kleuren al gehad, nu stonden ze al een poosje op zolder en stonden rond de eettafel Ikea stoelen. Maar niets is zo veranderlijk als een mens,dus zijn ze weer tevoorschijn gehaald. De bekleding is zwart, net als onze nieuwe bank en de stoelen staan nu boven te drogen.



Hier nog een detail van de leuningen, ik ben er weer helemaal verliefd op..



Daarna zijn we op strooptocht geweest langs verschillende kringloop winkels. Jammer dat ze tegenwoordig zo netjes geordend zijn. Op deze twee vaasjes was ik meteen verliefd, ze zijn mijn lievelings kleur en handgeblazen. Ik heb er nu bloemen uit de tuin ingezet, maar zit er over tedenken om er olielampjes van te maken. Maar dat kan altijd nog.



Verder vond ik tussen de plastic spulletjes een emaille groen bordje en dat gaat natuurlijk altijd mee bij mij. Het heeft een plaatsje gekregen in de keuken, naast de Pompoenen waar we dit weekend weer heerlijke soep van gaan maken.



Zo nu is er alweer een dagje vakantie om.
Maar nog 12 tegaan.

maandag 27 september 2010

Vakantie in de Herfst

Allereerst wil ik het cadeautje laten zien dat Mark en Magriet,dat zijn onze zoon en schoondochter, voor ons hebben meegenomen uit Istanbul. Daar zijn ze vorige week een paar dagen geweest. Ze verraste ons bij terugkomst met deze 2 schitterende kussentjes voor op de bank. Ze staan fantastisch op onze zwarte bank. We zijn er erg blij mee.


Nu hebben wij zelf 14 dagen vakantie, 14 dagen lekker dingen doen waar we anders geen tijd voor hebben. Wat rommelen in huis, het huis decoreren voor de herfst. En misschien nog een wandeling in het bos, als het weer het toelaat.



Ik ben begonnen met een gezellig kaarsen plateau op de tafel. Vanmorgen nog wat kastanjes gevonden op weg naar de supermarkt. Daarvoor stap ik even van de fiets ondanks de regen.

De onderstaande foto's hebben we vorig jaar in Rhenen gemaakt, toen we daar een weekje in een huisje logeerden. Dit soort foto's heb ik nu nog niet dus daarom wat Paddenstoelen van vorig jaar. Later deze vakantie hoop ik ook nog wat van zulke foto's te maken als het weer wat beter wordt.





Iedereen een fijne blogweek en ik ga nog even genieten van mijn vrije tijd. Ik heb nog zoveel plannen dat die 14 dagen nog tekort zijn denk ik.

donderdag 16 september 2010

33 jaar getrouwd

Vandaag 16-9-2010 zijn Chris en ik 33 jaar getrouwd. Wat gaat de tijd toch hard. We kennen elkaar alweer 38 jaar. Nadat Chris een aantal jaren geleden ernstig ziek is geweest zijn we ieder jaar weer blij dat we elkaar nog hebben. Gelukkig gaat het nu goed met hem en genieten we intens van elkaar.



Deze schitterende bos rozen kreeg ik vandaag van hem, mijn lievelings kleur donker rood.



Zijn ze niet mooi,ik ben er zo blij mee,ik moest ze jullie gewoon even laten zien.
En wij, wij gaan op naar de 34 jaar.

woensdag 15 september 2010

De winnaar is..................

De winnaar van mijn Give_Away is bekend. Ik vond het heel leuk om te doen en iedereen bedankt voor de leuke reacties. En ik heb 50 volgers, wat ik een fantastisch aantal vind.

Mijn man heeft het lootje uit de hoed getrokken.



En de winnaar is geworden "Mama Monique".
Stuur mij even per e mail je adres en ik stuur je het pakje zo spoedig mogelijk op.



Bedankt voor het meedoen iedereen en ik ga het zeker nog een keer doen.

Fijne rest van de week nog.

maandag 13 september 2010

Een klein kransje



Vanavond even een klein kransje gemaakt. Ik heb hem om een klein glazen lichtje gedaan. Ik heb het gemaakt na een idee uit de JDL nu 6. Hij is gemaakt van Eukalyptus blad en wat kleine kraaltjes.
Het staat reuze gezellig.
Fijne blogweek iedereen en bedankt voor alle leuke reacties elke keer.

zaterdag 11 september 2010

Vlinders in de Vijgenboom

De eerste oogst van onze Vijgen zijn achter de rug, er hangen nog een paar overrijpen Vijgen in. Verschillende insekten vinden de zoete Vijgen heerlijk. Vooral de Vlinders. De hele dag door is het een komen en gaan van Vlinders.


Ik heb geprobeerd om 2 Vlinders te fotograveren terwijl ze op de Vijgen zitten.Dit valt niet mee met de wind van vandaag. Ik hoop dat jullie het toch een beetje kunnen zien. Het is een schitterend gezicht.


Regelmatig vliegen ze rond, soms lijkt het of ze dronken zijn van de zoetigheid. Het is een mooi schouwspel, die we vanmiddag zittend in het zonnetje hebben zitten bekijken.

Fijne zondag nog.

zondag 5 september 2010

Mijn vensterbank



Dit is mijn vensterbank in de keuken. Na een idee van Freekje Thuis , heb ik ook foto's gemaakt van mijn vensterbank Ik heb eigenlijk alleen een vensterbank in de keuken. Ons keukenraam grenst aan een loop/fietspad aan een singel. Daarom heeft mijn man van deze glasinlood voorzet ramen gemaakt. Zodat men niet direkt naar binnen kan kijken, maar wel het licht naar binnen komt.



Op deze foto staat een oude citruspers van mijn moeder, een klein vaasje met wat Strobloemen en een foto van onze inmiddels overleden kat Max.



Dit is een Olie en Azijn stelletje die ik 2 jaar geleden mee heb genomen van de vakantie uit het binnenland van Spanje. De peper en zout molentjes zijn gewoon erg handig daar, omdat ik ze vaak met koken gebruik en mijn gasstel is er vlak naast.



Het wijnkannetje hier, heb ik afgelopen jaar meegenomen uit Frankrijk bij een pottenbakker vandaan en ik vind het er gewoon mooi staan. Het kleine asbakje is nog van mijn oma, zij had het altijd op het aanrecht staan voor de afgebrande lucifers en daar wordt het bij mij nog steeds voor gebruikt.

Ik heb in de woonkamer niet echt een vensterbank doordat wij een schuifpui hebben. mijn man heeft daar een oplossing voor bedacht, maar dat zal ik later laten zien.

Nog een fijne week.

En je kunt nog meedoen met mijn Give-Away