zaterdag 22 januari 2011

Aardperen



Zoals ik al eens eerder heb verteld hebben wij iedere week een biologisch groenten pakket. Deze week zaten er Aardperen in en echt ik had er nog nooit van gehoord. Gelukkig doen ze er altijd wel recepten bij en dat was deze keer echt nodig.



Dus samen met Chris ben ik aan de slag gegaan. Dit weekend zijn we met zijn tweeën, Lars is een weekend bij vrienden.
Het recept was een recept van een hartige taart, met o.a. gedroogde tomaten, uien, eieren, kaas, peterselie knoflook en wat mosterd. En wat denken jullie het was zalig. Wel teveel voor ons tweeën dat is wel jammer. Koud lijkt het ons niet lekker dus moest ik toch een restje weggooien.

Fijne zondag allemaal

12 opmerkingen:

Yn'e Steeg zei

Aardperen, heb ik ook nog nooit van gehoord.
Inderdaad wel handig dat er een recept wordt bijgeleverd.

Fijne zondag toegewenst, Jantsje

It's me zei

Nog nooit van gehoord!! ziet er goed uit hoor......je kan zoiets toch de volgende dag nog opwarmen ook??? ...fijn weekend ...liefs van mij....

jaimie zei

Hallo Saskia,

Wat leuk, als je iets probeert en het dan ook nog lekker blijkt te zijn, geeft zoveel voldoening dan hé, want is altijd afwachten hé, als je het niet kent, maar ja als we het niet proberen te maken, weten we het nooit hé.

Groetjes, Jaimie

Stina zei

o dat lijkt me heerlijk zo'n hartige taart!!

gr stina

Goud en Zilver zei

Wel leuk, anders zou je zoiets denk ik niet snel kopen.
Lijkt mij ook wel erg veel,maar het ziet er prima uit.

Groeten Herma

Aritha zei

Mjammie, dat lijkt me erg lekker. Hartige taarten kan je toch invriezen?

La Maison en Wonderboom zei

Dat ziet er smakelijk uit en als ik lees wat erin gaat moet het wel lekker geweest zijn.
Ik had ook nog nooit van aardperen gehoord, maar heb er even op gegoogeld, nu weet ik er meer van.

Groetjes
Hermine

THE BLACK BARN zei

PLAATS JE HET RECEPT NOG OP JE BLOG!!

LIEVE GROET,
MIRANDA

mieke zei

piep

hey meidje, lekker hoor die taart,
en aardperen zijn mij wel bekend, omdat ik een beetje een foodie ben (heb zelf een kookblog)
als je een restje hebt van een hartige taart, in plasticfolie wikkelen en de diepvries in,
later opwarmen in de oven, en nog steeds lekker hoor
aardperen kan je ook heel goed een "zalfje" van maken, je kookt ze met de schil, dan haal je schil eraf, melk, zout, peper en kruidnoot erdoor en als garnituur voor zowel runds, varkens als kalfsvlees
succes met je groentepakketten , lijkt me zalig

knuf quilting (culimieke)

almay`s home zei

Wat leuk zo'n groetenpakket. De taart ziet er heerlijk uit. Maar je kan het toch nog lekker opwarmen? Mjam

Lieve groet
Alma

Nicole Orriëns zei

Wel een grappige naam: aardperen! Zijn het vruchten?
De taart ziet er lekker uit hoor.

tiny zei

Ik had wel van aardperen gehoord, maar heb ze nog nooit gegeten.De taart ziet er heerlijk uit.
Vorige week had ik zoete aardappelen mee genomen, en dacht zal eens proberen.Ze waren dus écht ZOET en smaakte naar wortelen.Ik had ze in de magnetron gegaard en daarna gebakken.Maar echt lekker was het niet.Wat de boer niet kent.....

groetjes tiny