zondag 30 januari 2011

Kussen van Vilt en Tulpen



Mijn vader heeft in het huis waar hij woont voor mij deze 2 opvouwbare vazen gekocht, er stonden studenten mee op een markt in het huis. Dat is iets bijzonders, dat is wat voor Sas, zo vertelde hij mij dat. En ik vind ze inderdaad erg leuk en met wat bossen Tulpen staan ze heel leuk op onze tafel.



Dit weekend heb ik nog een Hart kussen gemaakt voor wanneer de slaapkamer klaar is.



Hij is gemaakt van een grote lap grijs vilt.
Een oude Knoop uit mijn moeders oude naaidoos en het Hart was klaar.
Hij staat straks vast leuk op het nieuwe bed en ik denk dat ik er nog één ga maken in donker grijs.

Verder wordt het deze week een drukke week op het werk, we gaan voor het eerst plannen met een nieuw geautomatiseerd plannings systeem. Op dit moment komen er nog steeds erg veel fouten in voor dus we gaan zien wat het gaat worden deze week. Waarschijnlijk gaat het een hoop problemen opleveren.
Dus mocht ik deze week iets minder bij jullie langs komen dan leg ik uit gevloerd op de bank.

Fijne blogweek allemaal.

vrijdag 28 januari 2011

Stapelen op Vrijdag



Vroeger stapelde mijn moeder deze pannen al, maar dan op een houten pannen rek. En ook mijn schoonmoeder maar dan aan boord van hun toenmalige schip. De pannen zijn een erfenis van beide moeders. Vond het dus nu een mooi moment om ze samen te stapelen.



Natuurlijk de deksels omgedraaid en de melkkoker boven op.
Willen jullie nog meer stapels zien kijk dan even bij Allemaal Kleurtjes.
Daar staan nog veel meer stapelaars.

maandag 24 januari 2011

Een theemuts

Op Zaterdag een theemuts gemaakt. Ik was dit al een tijdje van plan maar er kwam iedere keer niets van. Nu hadden we een rustig weekend en had ik er lekker de tijd er voor.



Ik had nog wat roze ruitjes stof en een rood geblokt lint.



Voor de binnenkant heb ik een leuke bloemetjes lap gebruikt. Eerst kon ik niet kiezen wat de buitenkant werd, maar uiteindelijk vond ik het ruitje toch leuker staan.



Op de voorkant heb ik een bloem/hartjes gemaakt van Vilt. Deze heb ik met een klein steekje vastgezet. Deze twee vormen komen voor in het decor van de theepot. De nieuwe theepot dat is een heel verhaal, dus dat een andere keer.



En hier nog een keer het uiteindelijke resultaat.

Ook nog even over het recept van de Aardperen, de volgende keer zal ik hem op mijn blog zetten in een apart bericht

Fijne blogweek allemaal.

zaterdag 22 januari 2011

Aardperen



Zoals ik al eens eerder heb verteld hebben wij iedere week een biologisch groenten pakket. Deze week zaten er Aardperen in en echt ik had er nog nooit van gehoord. Gelukkig doen ze er altijd wel recepten bij en dat was deze keer echt nodig.



Dus samen met Chris ben ik aan de slag gegaan. Dit weekend zijn we met zijn tweeën, Lars is een weekend bij vrienden.
Het recept was een recept van een hartige taart, met o.a. gedroogde tomaten, uien, eieren, kaas, peterselie knoflook en wat mosterd. En wat denken jullie het was zalig. Wel teveel voor ons tweeën dat is wel jammer. Koud lijkt het ons niet lekker dus moest ik toch een restje weggooien.

Fijne zondag allemaal

vrijdag 21 januari 2011

Stapelen op Vrijdag



Ik stapel boeken, boeken van een abonnement wat we hebben bij OXFAM NOVIB.
Sinds een aantal maanden hebben wij dit abonnement.
Door schrijvers uit andere landen te lezen, ervaren we waarin we op elkaar lijken of van elkaar verschillen. De basis voor een wereld, waarin mensen op kunnen komen voor hun eigen rechten en armoede kunnen overwinnen.



We lezen erg graag en dit zijn schitterende boeken en hiermee helpen we meteen mensen in onze wereld die onze hulp hard nodig hebben.



Stapelen is een idee van Irma van Allemaal kleurtjes het leek me leuk om zo onze stapel met schitterende boeken te laten zien.

Er zijn nog veel meer mensen die vandaag stapelen, kijk daarvoor even op haar blog.

Fijn weekend.

donderdag 20 januari 2011

Lars en versjes



Even een berichtje over onze jongste zoon Lars. Lars schrijft hele mooie versjes.
Hij heeft een site waar hij deze op plaats. Ze staan onder de naam Lars van der Werf. Ik vind ze heel mooi, dus daarom even een berichtje hierover.

Fijne avond en veel lees plezier.

dinsdag 18 januari 2011

Update slaapkamer

In het weekend zijn we verder gegaan met de slaapkamer. Niet de zaterdag want toen heeft Chris, onze oudste zoon Mark geholpen met zijn vloer in zijn huis.
Dus kwam de slaapkamer even stil te leggen, maar zondag hebben we toch nog wat kunnen doen.
De kaptafel is nu klaar.



Hier zit de grijs marmeren plaat erop en de houten rand zit er ook op. Hij is helemaal gemaakt door Chris en ik vind hem schitterend geworden.



Op de kaptafel staat een lampetstel wat ik zo'n 30 jaar geleden gekregen heb van mijn broer en schoonzus. Zij waren naar Frankrijk met vakantie geweest en wij hadden op hun hond gepast. Zij namen toen dit Lampetstel voor ons mee uit Frankrijk en ik vind het nog steeds mooi. Het heeft nu ook weer een mooi plekje gekregen.



De lijst van de oude spiegel heeft een zilveren kleur gekregen en hangt boven de Kaptafel.



Aan de hoek van de spiegel hangen een paar slofjes/schoentjes. Ik heb ze ooit van mijn moeder gekregen voor Lars. Ze had ze op de Albert Cuyp Markt gekocht van een hippie. Ze waren erg modern voor die tijd. Ze stonden erg leuk, maar echt lekker zaten ze niet. Dus had hij ze alleen aan in de wandelwagen. Maar omdat ik ze toch erg leuk vind hebben ze nog steeds een eigen plekje in de slaapkamer.



Ben zelf van de week ook nog bezig geweest met naald en draad en heb deze bloemen gemaakt van Vilt. Ik heb er drie gemaakt om aan de bovenste kast deurtjes te hangen.
De bovenste kast deurtjes zijn inmiddels af, de onderste grote deuren zijn aan komend weekend nog aan de beurt.



Er is nog een hoop werk te doen, maar het begint al wat te worden.

Iedereen nog een fijne week.

dinsdag 11 januari 2011

Is ze niet lief



Deze foto heb ik gisteravond gemaakt en moest ik jullie even laten zien.
Ook zij is blij dat alle Kerstspullen weg zijn.
Eigenlijk is dit kussen helemaal niet voor haar, het is voor wanneer iemand weer eens op de grond wil zitten. En dat gebeurd bij ons nog wel eens.
Maar Moppie vind hem ook zalig leggen.
En zeg nou zelf zo'n schat kun je er toch niet af sturen.

Groetjes Allemaal.

zondag 9 januari 2011

Het veranderen van de slaapkamer

Onze slaapkamer was nodig aan een opknapbeurt toe, hij had nog steeds oranje details.
En daar zijn we dus na de Kerst aan begonnen.
We zijn nog lang niet klaar maar het begin is er.
Hier alvast wat stukje van wat al klaar is.



Mijn man heeft jaren geleden al onder het schuine gedeelte, hier zit een dakkapel, kastjes gemaakt. Deze zijn nu wit geworden met grijze paneeltjes. Het is een hele klus want er zijn aardig wat deurtjes.



Ook hebben we achter het bed een nieuw behangetje. Later komt er nog een nieuw bed. Het behang is grijs met een patroon van zilveren rozen.
Het staat echt schitterend. Nu zocht ik ook al een poosje naar 2 slaapkamer lampjes. Ik kon niets naar mijn zin vinden, sommige waren veels te strak of veels te duur. Ik wilde er 2, één aan mijn kant op de ombouw en één op het nachtkastje aan mijn mans kant. Deze komt op het nachtkastje wat nog van mijn ouders is geweest. Het is van hun eerste slaapkamer ameublement, maar dat later.
Zaterdag zijn we naar de kringloopwinkel geweest en daar zagen we deze en nog wel 2 ook. Aan iedere kant één. Ik was er meteen weg van, ze staan hartstikke leuk en dat voor samen 6 euro, inclusief de bolletjes.



Ook heeft mijn man mijn kaptafel iets veranderd. De andere had hij al zelf gemaakt, maar nu heeft hij er ook nog deurtjes in gemaakt. Bovenop ligt een oude grijze marmeren plaat.
De foto is een beetje bij geknipt zodat jullie de rommel op de kaptafel niet zien. Later komt hij er helemaal op inclusief mijn oude spiegel met een oude zilver kleurige lijst die er boven komt.

Maar ik ben er nu al helemaal blij mee. Het begin is er en de rest krijgen jullie later te zien.
Maar ik wilde jullie alvast een beginnetje laten zien.

Fijne blogweek allemaal.

zondag 2 januari 2011

Een nieuwe vensterbank

De kerst spullen zijn weer opgeborgen en de Kerstboom staat buiten te wachten op dat hij morgen mee gaat met de vuilnisman.
De vensterbak, of eigenlijk op het tafeltje voor de schuifpui is het Kerstdorp verdwenen.
Van sommige dingen kon ik nog geen afscheid nemen en heb ik op een andere manier neergezet.



De engeltjes heb ik in de stolp gezet en blijven zo nog even laten staan.



Ik vind ze zo mooi, ze staan op een gehaakt kleedje van mijn moeder. Dus ze mogen op deze manier nog even blijven.



Ook de knijpertjes van de kerstboom kaarsje heb ik in een pot gedaan met een mooi kantje er omheen en blijven ook nog even.



Onze Boedha staat weer op zijn vertrouwde plekje, het lichtje wat er bij staat heb ik gekregen van een collega voor de Kerst. Het staat er zo mooi bij. De Boedha hebben we een paar jaar geleden gekregen van Lars. Ik vind hem zo lief staan.



Een beetje kaal is het wel zonder Kerstboom, maar het geeft ook wel weer een opgeruimd gevoel.
En morgen gaan we weer werken en zo als het er nu naar uitziet kan ik op de scooter want alle sneeuw is hier verdwenen.

Een fijne blogweek iedereen.