maandag 18 maart 2013

Gehaakt kleedje

Ik heb van de week weer een keer de boekjes tevoorschijn gehaald die ooit van mijn moeder zijn geweest. Mijn moeder kon heel erg goed haken. Ze heeft heel veel gehaakt, ik weet niet hoeveel gordijnen/tjes ze niet gehaakt heeft. Lange gordijnen en kleine gordijntjes echt voor heel veel mensen. Ook heeft ze heel veel kleedjes gehaakt, met grof garen en heel fijn garen. Ik heb nog heel wat van deze kleedjes in de kast liggen. Ook heb ik nog wat van het fijne garen van haar inclusief al haar haaknaalden, dus nu dacht ik laat ik het ook eens proberen en eigenlijk viel het mij reuze mee. Het lijkt moeilijker dan dat het eigenlijk is. Dus hier beneden mijn eerste kleedje met fijn garen. Ik denk dat ik hem in een borduur ring ga spannen om hem op te hangen. Op dit moment ligt hij nog even op de kast en vind ik hem best mooi geworden voor de eerste. Ik kan nog niet tippen aan het haakwerk van wat mijn moeder ooit maakte, maar het begin is er.

8 opmerkingen:

It's me zei

Prachtig hoor !!!...zoooo ik vind het heel knap gedaan...ik ben niet zo handig....fijne week liefs van mij...xxx..

Mark en Magriet zei

heel erg mooi, ben benieuwd hoe hij word in een raampje

Ilona zei

Oja heel mooi!!!

Aritha zei

Leuk die oude boekjes. Ik had ook zo'n moeder. Nu zijn haar handen te stijf om zulke dingen te haken maar ze kon het echt heel erg goed.

Onderste foto: Het lijkt wel een ijskristal. Heel fijntjes!

Hilde zei

knap zeg dat eerste haakwerkje van je!!! mag gezien woren!

Saskia zei

Hoi Hilde Ik haak wel vaker maar eenvoudige bloemen of iets in die richting. Maar zo een kleedje met dat kant garen was voor het eerst.
De haken kon ik al. Anders zou het wel heel erg knap zijn. Ha ha.
Groetjes Saskia

Anna zei

Superbe !
Anna

Olga zei

I love your doily! The design is so intricate and pretty.