dinsdag 17 september 2013

Zonnekindpop en een haakwerk.

Hier weer een blogje van mij. Het komt er weinig van maar dat betekent niet dat ik niet bezig ben. Dat zeker wel. Het laatste project is een Zonnekindpop .De zonnekindpop is ontstaan nadat Rudolf Steiner aanwijzingen gaf voor het maken van een pop. Rudolf Steiner was de grondlegger van de antroposofie. Nu ben ik niet helemaal van de Antroposofie, maar de mooie dingen kun je er altijd uit halen vind ik. Dus daarom zo'n pop. Hij is voor ons aanstaande kleinkind. Ik heb hem gemaakt van een oude sok en een oud T-shirt. Het hergebruiken van oude materialen heeft toch altijd mijn voorkeur en met deze pop kan dat prima.
Inmiddels heeft hij zijn plekje al gevonden in het bedje van het aanstaande kleinkind en de aanstaande Papa en Mama zijn ook blij met het popje En ik moet zeggen het is een heel leuk werkje. Ik had het idee en het patroontje van Inge Het patroontje is trouwens gratis te downloaden.
Voor deze pop was ik weer lekker aan de Haak. Heerlijk vind ik dat, ook hiervoor had ik een gratis patroontje van het internet. Ik weet alleen niet meer precies waar. De voorkant is een soort bloem en de achterkant gewoon strepen. Hij heeft zijn plek gevonden op mijn zwarte stoel, wat deze stoel heerlijk vrolijk maakt nu de dagen weer koud en donker worden.
Jullie zien stil gezeten heb ik dus niet maar er kwam gewoon niet veel van bloggen. Ik wil er toch zeker weer wat meer tijd in gaan steken. Verder wens ik iedereen nog een fijne week.

1 opmerking:

hobbyloes zei

Je kussen is erg leuk, ook van kleur. Vorig jaar juli heb ik er twee gehaakt, want ze zijn echt heel mooi.
Er zijn al veel van deze kussens te zien op het web, het patroon had ik van attic24.