maandag 18 februari 2013

Kringloop vondsten

Weet je het nog? Het schoenpoets mandje thuis. Ik wel, mijn moeder had er één. Hij stond bij ons thuis in de trapkast. Laat ik nou laatst precies zo'n mandje zien staan in de kringloop. De borsteltjes en schoensmeer zat er nog in. Vroeger werden de schoenen iedere week gepoetst, het was een vast ritueel. Soms wanneer we op zondag in het net moesten werd er nog een extra borsteltje over de schoenen heen gehaald. Ik kon het mandje niet laten staan zoveel nostalgie. De leder vet die erin zit is zelfs al gebruikt. De wandel/berg schoenen van mijn man zitten weer goed in het vet. Ook heb ik nog een oud lijstje gevonden, deze verzamel ik. In de slaapkamer staan ze met wat oude foto's erin op een speciaal tafeltje. Het lijstje staat er al, nog wel even een oude foto opzoeken. Ik ben gek op deze lijstjes maar op de brocante markten vragen ze er best nog heel veel voor. Deze heeft zelfs nog een bol glas erin zitten en dat voor 3 euro. Een koopje toch. Morgen maar even een mooie foto opzoeken voor erin.

8 opmerkingen:

Collectibles zei

Een bekend mandje, leuk!

Maaike ♥ brocante en theetuin ♥ zei

Leuk zo'n nostalgisch mandje!

Groeten Maaike

Petra zei

Ja leuk hoor z'n mandje ik heb er ook eentje staan. En we poetsen niet elke week, maar zeer regelmatig is het onderhoud van je schoenen he. Mijn jongens poetsen zelfs hun eigen schoenen. En dat fotolijstje mooi hoor ik heb de trouwfoto van mijn ouders in z'n bol lijstje geweldig. Gezellige avond groetjes Petra.

Kom Achterom zei

ja leuk bij ons thuis stond er ook 1 in de meterkast en nu gebruik ik ze zelf voor aardappelen uien enz. Zijn ze ook heel gemakkelijk voor en ze staan zo leuk als je de kelderdeur op doet!
fijne avond
Yolanda

Anoniem zei

lief mandje en ik zie een gezellig hoekje met een schitterend fotolijstje,zo leuk rondje kringloop,fijne avond,lieve groet Musje.

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

prachtig mandje herken hem wel maar we poetsen tegenwoordig geen schoenen meer als vroeger dusss vullen met bollen hahahah mooie vondste heb je geniet ervan ...fijne week lieve groet rosita

www.tbezigebijtje.blogspot.com zei

Hallo Saskia!
Wat een leuke kringloop vondsten!! Vooral ook je lijstje, en dat voor maar €3,-! Kan me voorstellen dat je daar blij mee bent, die gaat vast een mooi plekje krijgen in je huis!

Lieve groet,
Miriam

't Bezige Bijtje


Angeline zei

ha,ha...nostalgie ja zo'n schoenpoetsmandje,wij hadden die thuis ook vroeger!Staat nu onder in mijn kledingkast als sokkenmandje al 26 jaar!